június 23, 2024

Poco F3 tippek és trükkök

A Poco F3 kétségkívül az egyik legjobb ár-érték arányú telefon a piacon. Ez egy lenyűgöző készülék az árkategóriájához képest, és ha úgy vásároltál egyet, hogy korábban még sosem használtál Poco vagy Xiaomi telefont, rengeteg olyan bit van a szoftverben, amibe érdemes belesüllyeszteni a fogaidat.

Ha új vagy a MIUI-ban, és szeretnél felfedezni néhány rejtett gyöngyszemet az Android launcher Poco verziójában, nézd meg az alábbi videónkat, vagy olvass tovább, hogy megtalálj néhány nagyszerű funkciót.

1. Gesztusnavigáció

Ahhoz, hogy a navigációs gesztusokat a helyükre tegye az ősrégi androidos navigációs gombok helyett, menjen a Beállítások > További beállítások > Teljes képernyős megjelenítés menüpontba.

Most két navigációs lehetőséget fogsz látni. Válassza a “Teljes képernyős gesztusok” lehetőséget. Mostantól, ha a képernyő aljáról felfelé húzod a lapot, akkor a kezdőképernyőre jutsz, vagy ha a széléről húzod befelé, akkor egy lépést visszalépsz. Ha felfelé húzza a lapot, és nyomva tartja, akkor a legutóbbi alkalmazások nézetére léphet.

2. Törölje le a port a hangszóróról

Van egy érdekes funkció a Poco szoftverében, amely egy hangot játszik le a hangszórókon keresztül, hogy segítsen kitakarítani a port. Először győződj meg róla, hogy a hangerőd fel van kapcsolva, majd menj a Beállítások > További beállítások > Hangszóró tisztítása menüpontra. Most egy hangot fog lejátszani, amely többször megemelkedik a hangmagasságban, azzal a céllal, hogy segítsen elmozdítani a könnyű port.

3. Három ujjal húzzon el egy képernyőképet

Ez különösen kényelmes, ha a gombkombináció használatát túl körülményesnek találod a képernyőkép készítéséhez. Csak húzd lefelé három ujjal a képernyőt, és máris kész a képernyőkép. Ha ez nem működik, menjen a Beállítások > További beállítások > Gesztus gyorsbillentyűk menüpontba, és koppintson a “Képernyőkép készítése” lehetőségre. Most csak győződjön meg róla, hogy a “Három ujjal lefelé húzás” opció be van kapcsolva.

4. Vissza koppintás

Oké, ha valami még kényelmesebbet szeretnél, akkor a telefon hátuljára duplán koppintva készíthetsz képernyőképet. Valójában a dupla vagy tripla hátrafelé koppintással számos különböző funkciót indíthat el. Például a dupla koppintással lehozhatod az értesítési árnyékolót, a tripla koppintással pedig bekapcsolhatod a zseblámpát, vagy akár az egyiket használhatod a vezérlőközpont elindítására is.

Ehhez csak maradjon abban a Gesztus gyorsbillentyűk menüben az előző tippből, és válassza a “Vissza koppintás” lehetőséget. Most válassza ki a dupla vagy tripla koppintást, és válassza ki az engedélyezni kívánt funkciót. Egyszerű.