április 15, 2024

Az új Samsung tokok és Galaxy A51 teszt

A Samsung tudta, hogy a Galaxy A51- nek méltó utódjának kell lennie a Galaxy A50-nek. Ez utóbbi volt az egyik legjobban eladott eszköz 2019-ben, és csak a Samsung érdeke lenne, hogy ezt a sikert megismételje 2020-ban. A Galaxy A51 erre nagyrészt képes volt. Teljesítette azt az elvárást, hogy remek középkategóriás eszköz legyen.

Samsung Galaxy A51 és az 5G támogatás

A Samsungnak azonban egy ásza volt a hüvelyében egy 5G változat formájában. A Galaxy A51 5G a legolcsóbb 5G okostelefon, amelyet a Samsung értékesít. Bizonyos piacokon ez egyike azon kevés és gyakran az egyetlen 5G eszköznek, amely ebben az árkategóriában elérhető. 5G kompatibilitás olyan eszközön, amely már bizonyítottan középkategóriás, és méltó a pénzéhez. Mi nem tetszik?

Samsung tokok és ütésálló hátlapok

Amikor a Samsung egy új készüléke dob piacra, akkor számíthatunk arra, hogy új telefontokot kell hozzá beszereznünk. A mai okostelefonok, különösen a Galaxy A széria modelljei, a külső műanyag borításnak, keretnek és hátlapnak “köszönhetően” könnyebben sérülnek, mint a csúcskategóriás S szériás késüzlékek. Érdemes beszerezni egyet a megfelelő védelmet nyújtó Samsung tokok közül, amikből a legjobb minőséget a TokZone.hu webáruházban találhatunk.meg. A TokZone telefontokok nem csak a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek, hanem pontos és körültekintő ellenőrzésen esnek át, minden kiszállítás előtt. Egy jó minőségű Samsung tok biztos védelmet nyújt a készülékünknek az esetleges töréstől, vagy akár vízkártól. Fontos, hogy valóban a megfelelő illeszkedésű kiegészítőt válasszuk, ezért mindig el kell olvasni a kompatibilitási jegyzéket, ahol nem csak a modell nevét, hanem a sorozatszámát is ellenőrizhetjük.

Külső kialakítás

Nincs sok észrevehető különbség az LTE Galaxy A51 és 5G testvére között, de a kevés létező indokolja az eszköz újbóli felülvizsgálatát. Merüljünk el a Galaxy A51 5G felülvizsgálatunkban.
A Galaxy A51 5G ugyanúgy néz ki, mint az LTE variáns, ott nincs meglepetés, de van egy finom változás. Mivel ez a készülék „előkelőbb” változata, a Samsung kicserélte a műanyagot a keretből alumíniumra. Ezáltal a készülék prémiumabbnak érzi magát a kézben, és örvendetes változás.

Pedig csak erről van szó. A Samsung nem cserélte le a hátlapot borító műanyagot üvegre, hogy ezt elfeledhesse. Megváltoztatta a hasábszerű keresztező keresztmetszetet a hátsó panelen, hogy elősegítse a tiszta vonalakat az egyszínűbb profil érdekében. Az L alakú kamera beállítása ugyanazt a helyet foglalja el hátul, míg a hangszóró, az USB Type-C port és a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó mind alul helyezkedik el.
Csak három fizikai gomb van, és mindegyik a keret jobb oldalán található. Nincs dedikált Bixby gomb, de ha lenyomva tartja a bekapcsológombot, az aktiválja az asszisztenst. Ez a viselkedés megváltoztatható, és a gomb úgy konfigurálható, hogy a Beállítások alkalmazás Speciális funkciók menüjében megjelenjen az energiaellátás menü .

 

A 158,9 x 73,6 x 8,7 mm méretű Galaxy A51 5G 0,8 mm-rel vastagabb, mint az LTE változat, a továbbfejlesztett belső elemek miatt. Ez 187 g-nál is nehezebb, így feltétlenül észreveszi a súlyát, különösen, ha korábban használta az LTE-t. Ennek ellenére a Galaxy A51 5G nagyon jól érzi magát. Teljesen képes ellenállni a napi használat szigorának.
A Galaxy A51 5G mindkét változatának pontosan ugyanaz a kijelzője. Ez egy 6,5 hüvelykes Infinity-O Super AMOLED 1080 × 2400 pixel felbontású, 20: 9 képarányú, vékony keretű kijelző. A látószög kiváló, és a panel szép és fényes lesz még közvetlen napsugárzás esetén is. A színek élénkek és gazdagok, mély feketékkel, amelyek igazolják a panel minőségét.

Hátlapi és szelfi kamera

A kijelzőbe egy optikai ujjlenyomat-érzékelő van beágyazva. A teljesítmény ugrásszerűen javult a Galaxy A50-nél . Nem ugyanazokat a küzdelmeket tapasztaltuk az ujjlenyomat-felismeréssel, mint elődjénél. Nagyon jó látni, hogy a Samsung nagy előrelépést tett itt, és reményt ad számunkra, hogy ezek az érzékelők a jövőben is jobbak lesznek.
A kamera részleg a két Galaxy A51 változat teljes paritását is fenntartja. Hátul egy 48 megapixeles f / 2.0 elsődleges szenzor található, egy 12 megapixeles f / 2.2 ultraszéles és egy 5 megapixeles f / 2,2 mélységű kamera mellett. A Galaxy A51 volt az első Samsung készülék, amely makró kamerával érkezett. Ez az 5 megapixeles f / 2,4 érzékelő az 5G változatban is megtalálható. A 32 megapixeles f / 2,2 elülső kamera kezeli a szelfizési feladatokat.

Ezt a fényképezőgép-beállítást már nagyon részletesen teszteltük, ezért további információkért nézze meg a Galaxy A51 áttekintésünket . TL; DR : Az elsődleges kamera szép, éles fényképeket képes rögzíteni, pontos színvisszaadással, és gyenge megvilágítás mellett is jó munkát végez. Az ultraszéles képek részletesebbek, de a sötétségben lágyabbá válhatnak. A makrokamera jó abban, amit csinál, de rögzített fókusza óta jó szöget kell készítenie a témától, hogy jó képet kapjon.

forrás: https://www.tokzone.hu