június 23, 2024

Az új iPhone tervezése és a jövő

Az új iPhone X könnyedén és könnyen elérhetővé válik az Apple legkiválóbb telefonja. Az ipari formatervező rajongói voltak, akik előkerültek az iPhone 4 érkezéséről és az iPhone 6 görbült vonalairól.

De úgy érzi, hogy az új telefon elveszi ezeket az ötleteket, és összetörli őket a jövőbe. Ha van egy dolog, ami áthatja az Apple iPhone korát, ez a lézerközpontú gondolkodás a tervezésen, és az iPhone X ezt veszi.

A hátsó, ami most üveg, nem érzi magát prémiumnak, mint a korábbi modellek majdnem kerámia fémje, de még mindig szilárd és biztonságos a kezében. A szélek nem élesek, hanem úgy, hogy a tenyerébe olyan szépen tartsák be a tenyerét.

Ez egy nagyon könnyű telefon is – és ez az üveg szeret ujjlenyomatot felszívni.

Ha már használta az iPhone Plus termékcsalád bármelyikét, akkor azonnali hozzáférést kap ezzel a kézibeszélővel. Van egy nagyobb képernyője, mint bármely más iPhone, és mégis kisebb, mint az iPhone 7 Plus .

Ez nem jelenti azt, hogy könnyű az ujjaid a kijelzőn keresztül elérni az összes elemet, és szinte az érzés, hogy mindig megérinted a kijelzőt minden számjegyből.

De a gyakorlatban csak a kezében van, és kényelmesen képesek legyél érintkezésbe lépni a legtöbb funkcióval. Határozottan vannak olyan gesztusok, amelyekhez két kézzel kell használni, ezért határozottan kategorizálja ezt az eszközt, mint egy phablet, nem pedig egy “normál” telefon, mint például az iPhone 7.

Például nem tudod eljutni a jobb felső sarokban, és állandóan azt találtuk, hogy a telefonunkat a kezünkbe kell zajtanunk, hogy megfelelően működjék.

Azonban a bal oldali hangtompító billenőkapcsoló és a hangerőszabályzó gombok egyetlen kézből sem férnek hozzá (ha jobbkezes) – megváltoztathatja a hangerőt, de nem állíthatja be.

A bekapcsológomb elment – nos, még mindig ott van, de nagyobb, és ma már az “oldalsó gomb” néven ismert, amelynek célja a Siri hosszú megnyomásával aktiválni a távoli otthoni gomb hiányában. Miért tette meg az Apple, nem igazán tudjuk … de van még több találat.